24 Şubat 2011 Perşembe

PATATES SALATASI

MALZEMELER:
  • 3-4 adet pates
  • 1 adet marul
  • taze soğan
  • domates
  • salatalık
  • zeytinyağı
  • tuz
  • sumak
  • limon
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.İçine diğer sebzeleride doğrayıp ilave ettikten sonra zeytinyağını ,baharatları ilave edip karıştırın.AFİYET OLSUN

HAMSİ BUĞULAMA

                                                                                                                                                                    
                   

MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler:
  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  •  1 büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • maydonoz
  • yeşil soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • pul biber
  • limon suyu
YAPILIŞI:
4 su bardağı suyu tencereye koyuyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra içine 2 su bardağı mercimeği koyup haşlıyoruz.Mercimekler suyunu çekince 1 su bardağı köftelik bulguru ilave edip karıştırıyoruz.Bulguru koymadan önce ateşi kapatıyoruz.Kapağı kapalı olarak 15 dk bekletiyoruz.Bulgurlarda şiştikten sonra büyük bir kaba boşaltıp soğumasını bekliyoruz.
Bir tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.İçine salçayıda ekliyoruz.,biraz daha kavurduktan sonra onu mercimeğe ilave ediyoruz.İnce doğanmış maydonoz ve yeşil soğanları mercimeklere ilave ediyoruz.Baharatlarıda ilave ettikten sonra iyice yoğuruyoruz.
Elini limonladıktan sonra köfte şekli veriyoruz ve servis ediyoruz.