MALZEMELER:
2 kilo patlıcan,3 kilo domates,4 kilo kırmızı biber,bir kaç tane sivribiber,1 yemek kaşığı toz şeker,5-6 diş sarımsak(arzuya göre arttırılabilir),yarım çay bardağından fazla sıvıyağ,3 yemek kaşığı sirke,yarım demet maydonoz.
YAPILIŞI:
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin.Domatesleri rondodan geçirdikten sonra,büyük bir tencerede kaynatın.Domatesler suyunu tamamen çekene kadar kaynatın.Közlediğimiz biberleri ve patlıcanları da rondodan geçirip ,domateslere ilave edin.Hep birlikte kaynatın.5-6 adet acı veya tatlı yeşil sivri biberleri küçük küçük doğrayıp içine atın.Sarımsağı ezin ve içine atın.Dibine tutmaması için dürekli karıştırın.Daha sonra yağı ,sirkeyi,tuzu koyup,kaynatmaya devam edin.İndirmeye yakın maydonozları doğrayın ve ilave edin.Sıcakken küçük kavanozlara koyup,kapaklarını kapatıp,ters çevirin.
NOT:Bir tülbentin içinde bir kaç tane karabiber,kişniş tohumu,2-3 tane karanfil,taze kekik,fesleğen,biberiye,nane dalı,az kimyon,1 tane çubuk tarçın koyup bağlayın ve sosun içine atıp kaynatın.Sosunuz daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder