23 Aralık 2009 Çarşamba

DÜĞÜN ÇORBASI

YAPILIŞI:
  • 1 kaç parça kemikli et
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • toz kırmızı biber
  • bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

İlk önce kemikli et düdüklü tencerede pişirilir.Soğuduktan sonra etler kemiklerden ayrılarak didilir.Tencerede tereyağı eritilir ve içine un ilave edilerek kavrulur.Kavrulduktan sonra etlerde ilave edilir.Soğumuş et suyunuda ilave edip karıştırılır.(et suyu soğumuş olmalı,yoksa topaklaşır).Bir kasenin içine yumurtanın sarısı konur ,sütte ilave edip karıştırılır .Bir kaç damlada limon suyu ilave edilir.Kaynayan çorbanın içine bu süt karışımı yavaş yavaş ilave edilir.Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.Üzerine az sıvıyağda kırmızı toz biber kızdırılarak dökülür.

Hiç yorum yok: