3 Mart 2009 Salı

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER:
  • 1 lt.süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta
  • 250 gr.toz şeker
  • 100 gr.pirinç
  • bir miktar su
  • 1 yumurta sarısı

Pirinçleri yıkayıp tencereye alın.Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ataşten alın ve süzün.Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.Pirinç ununu sulandırıp ,ezin ve tencereye ilave edin.Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.(çok koyu bir kıvamda olmamasına dikkat edin.Fırındada pişeceği için biraz sulu kıvamda olması gerekir.)

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Sütlaçtan 1 su bardağı kadar ayırıp bir kaba aktarın.Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın.Tenceredeki sütlacı ısıya dayanıklı kaselere aktarın.Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaçtan ekleyip,düzgün bir şekilde güzelce yayın.Fırın tepsisinin içine biraz su koyup kaseleri içine yerleştirin.Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: