3 Mart 2009 Salı

MUHALLEBİLİ MİLFÖY

MALZEMELER:
  • 1 paket milföy
  • 1 kg.süt
  • 4 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 4 çay bardağı şeker
  • pudra şekeri(üzerine serpmek için)
Milföyleri ikiye kesip hiç katlamadan yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.(çok fazla üzerlerinin kızarmasını beklemeyin)Süt,un ,nişasta ,şeker,margarin ve vanilya ile muhallebiyi pişirin.Soğumuş milföylerin arasını bıçak yardımıyla aralayın.İçlerine soğumuş muhallabiden koyun.Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin.

Hiç yorum yok: