18 Şubat 2009 Çarşamba

GALETA UNLU BÖREK

MALZEMELER:
3 tane yufka
3 tane patates
1 yemek kaşığı salça
1 tane soğan
galeta unu
1 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır.Soğan yemeklik doğranır.Sıvıyağda soğanlar biraz kavrulduktan sonra içine 1 yemek kaşığı salça ilave edilip,biraz daha kavrulur.Patatesler püre yapılır ve soğanlar içine konur ,karıştırılır.Yufkalar şerit şeklinde kesilir.İçine patates harcından şerit boyunca konarak muska şekli verilir.Süt,sıvıyağ ve yumurta karıştırılır.Börekler önce sütlü karışıma ,sonrada galeta ununa bulanarak ,içine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.200 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: