26 Nisan 2009 Pazar

MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER:
250 gr. tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı(üzeri için)
1 yumurta sarısı(içine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp,yoğurduktan sonra çok yumuşak bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verip,önce yumurta beyazına sonra fındık yada cevize batırın.Kurabiyelerin ortasını parmakla bastırıp çukur yapın.170 derece fırında pişirin.Fırından çıktıktan sonra çukurlarına istediğin marmelat veya reçel koyun.Sıcak fırında 5-10 dk. beklettikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok: