MALZEMELER:
- makarna
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 kase bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- sıvıyağ
- karabiber,nane,kekik,tuz
- salça
YAPILIŞI:
Makarnayı haşlıyoruz.Haşlarken içine 1 çay kaşığı zerdeçal koyuyoruz.Tuzunuda atıp makarnayı pişiriyoruz.Soğanları yağda çok az kavurduktan sonra etleri atıp kavuruyoruz.Etler kavrulup iyice suyunu çektikten sonra içine küp doğranmış havuçları,patatesleri ve bezelyeyi koyup birlikte kavuruyoruz.Salçasınıda koyup,birazda su ilave edip pişiriyoruz.Haşladığımız makarnaların üzerine koyup servis ediyoruz.
5 yorum:
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
teşekkür ederim seninde yüreğine sağlık...
zerdaçalı ben sadece çorbalara kullanıyordum.makarnada ilk defa duydum.
denenmeli hemen.
Olá!
Conheci seu cantinho que é tudo de bom!
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Amei mesmo!!!
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Uma ótima semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil
makarnaya renk vermesi için kullanıyorum,gıda boyası kullanmak yerine daha sağlıklı olabileceğini düşündüm.afiyet olsun.
Yorum Gönder