18 Şubat 2009 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
1 paket etimek
şerbeti için 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker
yarım paket margarin
3 kahve fincanı un(türk kahvesi fincanı)
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
2 su bardağı şekerin 2 yemek kaşığı kadarı içinden alınır.Kalan şeker ve 2 su bardağı su kaynatılarak şerbeti hazırlanır.2 yemek kaşığı şeker ateşte karamelleştirilir ve kaynamış şerbetin içine ilave edilir.1 paket etimek tepsiye dizilir ve üzerine şerbeti dökülür.
Margarin ,un,8 yemek kaşığı şeker,1 kilo süt,vanilya,(istenirse damla sakızıda konulabilir) muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Muhallebi ,şerbetli etimeklerin üzerine dökülür.Soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ve krem şanti ile çırpılıp ,üzerine dökülür.Buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.



Hiç yorum yok: