4 Şubat 2009 Çarşamba

LEZZET ARTTIRICI ÖNERİLER


  • Tavuk yaparken daha lezzetli ve vitamin değeri açısından zengin olmasını istiyorsanız ,işte size basit bir yöntem;Tavuğu birer adet soğan ve havuçla birlikte haşlayın.Bir kaç diş de sarmısak ekleyin.Böylece hem tavuk hem de suyu çok lezzetli olacaktır.Sebzeleri bütün olarak koyup ,haşlandıktan sonra tencereden alabilirsiniz.
  • Kullanacak tuz miktarı ve tuzun ekleniş zamanı,pişen yemeğin çeşidine göre değişir.Sulu ve soslu yemeklerde başlangıçta az tuz koyun.Yemek pişince biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.Kırmızı etli yemeğe,iyice piştikten sonra ,beyaz etli yemeklere ise yemeğin pişmesine yakın tuz atmanız gerekiyor.
  • Bazı et yemeği tariflerinde şarap kullanılır.Siz şarap kullanmak istemiyorsanız,kırmızı şarap yerine üzüm sirkesi,beyaz şarap yerine de elma sirkesi kullanabilirsiniz.Ancak, dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var;şarap için verilen ölçülerin yarısı kadar sirke kullanmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok: