9 Şubat 2009 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA



Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 2 su bardağı şeker

  • 250 gr. ıspanak

  • 3/4 su bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı elenmiş un

  • kabartma tozu

  • vanilya

  • yarım su bardağı süt

Muhallebisi:



  • 1 kg.süt

  • 4 yemek kaşığı un

  • 1.5 kaşık nişasta

  • yarım paket margarin

  • 1 paket vanilya

  • 4 çay bardağı toz şeker

Üzerini süslemek için kivi ve damla çikolata


Yapılışı:Ispanaklar çok az sıvıyağda biraz kavrulur.Robottan geçirildikten sonra ,keke ilave edilecek sıvı yağda eklenir ve yine robotta karıştırılır.Yumurta ve şekerler çırpıldıktan sonra içine ıspanaklar ve diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.Kek kalıbına döküp 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra ılınınca kek iple ikiye bölünür.Arasına ve üzerine pişirilen muhallebi koyduktan sonra kivi ve damla çikolata ile süslenir.


Hiç yorum yok: