4 Aralık 2008 Perşembe

ELMALI TURTA











ELMALI TURTA
malzemeler:
3 su bardağı un
1 pakat margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şekeri
vanilya
harcı için:
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
3 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz içi veya dövülmüş fındık
yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyin.Şeker koyup karıştırın.Hafif ateşte pişirin.Soğuyunca fındık ve cevizi ilave edin.Unu,yoğurdu,margarini,pudra şekerini,limon rendesini,kabartma tozunu,vanilyayı iyice yoğuralım.Hamurdan üzeri için bir parça kopardıktan sonra kalan hamuru merdaneyle açıp kalıbımıza hamuru yerleştirelim.İçine iç harcımızı koyduktan sonra ayırdığımız hamuruda merdaneyle açtıktan sonra şeritler keselim.Bu şeritlerle tartımızın üzerini sepet örer gibi örelim.170 derece kızgın fırında pişirelim.

Hiç yorum yok: