29 Aralık 2008 Pazartesi

FISTIK EZMELİ KURABİYE

MALZEMELER:

  • 100 gr.margarin
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı kakao
  • alabildiğince un

iç harcı için:

  • 340 gr.fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI:Hamurun bütün malzemelerini karıştırıp çok yumşak bir hamur elde ediyoruz(unu çok fazla olmamalı).İç malzemeleride bir karıştırıcının içinde karıştırıyoruz.Hamuru merdaneyle kurşun kalem kalınlığında açıp,bardakla veya kurabiye kalıbıyla kesiyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derece fırında 15-20 dk.pişrin.Çok fazla kızarmamasına dikkat edilmeli,sert olmaması için fırında çok bekletilmemelidir.Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına fıstık ezmeli karışımdan koyup diğer kurabiyeyle kapatıyoruz.Böylece iki kurabiyeden bir kurabiye elde edeceksiniz.Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: