19 Aralık 2008 Cuma

PROFİTEROL

MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta

İç malzemesi:

  • 500 gr süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı şeker

üzeri için:hazır çikolata sosu

YAPILIŞI:Hamurunu hazırlamak için ,su ve margarini bir tencereye alıp kaynatın.Su kaynamaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.10 dk.kısık ateşte karıştırarak pişirip ateşten alın.Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamurları aralıklı olarak koyun.Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında 15 dk.pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın.

İç malzemesi için olan malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirin.Prifiterol hamurlarını sandaviç gibi keserek içlerine iç malzemesini doldurun.Hazırladığınız çikolata sosunu da üzerine döküp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

gerçekten çok anlaşılır bir tarif denedim çok güsel oldu.Teşekkürler..Ellerine sağlık:))

Gelinciğin Lezzet Dünyası dedi ki...

Afiyet olsun.Ben teşekkür ederim.