19 Aralık 2008 Cuma

ETLİ-BEZELYELİ MİLFÖY

MALZEMELER:
1 paket milföy
250 gr. kuşbaşı et
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
tuz,karabiber,nane,1 yumurta sarısı
1 kutu konserve bezelye
YAPILIŞI:
Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.İçine daha önce haşlayıp pişirdiğimiz etleri ve küp doğradığımız havuçları ilave edip kavuruyoruz.Küp doğradığımız patatesleri ve bezelyeleride koyup,birazda etlerin haşladığımız suyundan koyup hepsini birlikte pişiriyoruz.Baharatlarını ve tuzunuda ilave edip ,suyu bittikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra milföylerin içine koyup üzerine yumurta sarısı sürüp,180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: