6 Aralık 2008 Cumartesi

PATLICAN KEBABI





















3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
1 adet soğan
bayat ekmek içi
maydonoz
karabiber,tuz
Sosu için:1 adet soğan,3-4 diş sarımsak,2 adet domates,2 adet biber,sıvıyağ
YAPILIŞI:Köfte için kıymayı,bayat ekmeği,rendelenmiş soğanı ,maydonoz ve baharatları bir kapta yoğurup köfteleri hazırlayalım.
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölelim.Patlıcanların bir tarafından bir ,diğer tarafından iki kesik yapalım.Yaptığımız köfteleri bu kesiklerin arasına yerleştirelim.Patlıcanları tepsiye dizelim.
Sosu için,soğanları küçük doğrayıp sıvıyağda kavuralım.İçine domatesleride koyup birlikte kavuralım.Yeşil biberleride küçük doğrayıp soğanlarla birlikte kavuralım.(Biberler üzerine şerit şeklinde kesilip konuyor ama ben sosun içine koydum.)Biraz biber salçasıda konabilir.Baharatlarını ve tuzunuda koyup ,1 su bardağı su ilave edip kaynatalım.Kaynadıktan sonra patlıcanların üzerine döküp fırında pişirelim.
NOT:İstenirse patlıcanlar içine köfteler konduktan sonra kızartılabilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: