15 Aralık 2008 Pazartesi

GÜL TATLISI


MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı sirke
vanilya
kabartma tozu
1 tutam tuz
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz.Karıştırdıktan sonra bu malzemeleride ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Hamuru merdaneyle açıp çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.4 tane yuvarlağı üst üste gelecek şekilde yan yana dizip, rulo yapıyoruz.Sonra ortasından kesip ,yağlanmış tepsiye dik olarak diziyoruz.180 derece fırında pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız tatlılarımızın üzerine ilk sıcaklığı çıkmış şerbeti döküyoruz.Şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok: