5 Ocak 2009 Pazartesi

FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR

MALZEMELER

  • Karnıbahar
  • 1 tane havuç
  • 500 gr. kıyma
  • sıvıyağ
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • kekik

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz

YAPILIŞI:Hafif haşlanmış karnıbaharları fırın kabına koyun.Havuçları soyup uzun kesin(kızartmalık patatesler gibi).Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda havuçlarla birlikte kızartın.İçine kıymayıda ilave edip kavurun.Tuzunu ,karabiberini,kekiğini ilave edip karnıbaharların üzerine dökün.Salçalı su hazırlayıp karnıbaharlara dökün.Fırına koyup pişirin.Yemek pişerken beşamel sosu hazırlayın.Bir tencerede yağı eritin ,un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun.Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin.Tuz ekleyin.Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Pişen yemeği fırından çıkarıp üzerine beşamel sosu döküp tekrar fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

tugbaa dedi ki...

gerçekten karnıbahara değişik bir tat vermiş başemel sos. Denedim gerçekten süper ellerinize sağlık sağolun.

gelincik dedi ki...

Teşekkür ederim tuğbacım afiyet olsun.