6 Ocak 2009 Salı

LEZZET ARTTIRICI ÖNERİLER



  • Tavuk etinin daha yumuşak ,güzel kokulu ve lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın.Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu serpin.

  • Fırında pişireceğiniz tavuğun iyi kızarması için ,tek yapmanız gereken üzerine tuz ve limon suyu sürmek...Dilerseniz ,bir miktar salça sürerek de lezzetini arttırabilirsiniz.

  • Et haşlarken ,üzerine 1-2 adet karanfil saplanmış 1 adet soğanı da tencereye ekleyin.Nefis bir tat ortaya çıkacaktır.Haşlama suyuna katacağınız kereviz sapı da etin lezzetini arttıracaktır.

  • Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak ,daha lezzetli olmasını sağlar.Ayrıca piştikten sonra ,yemek soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmamak gerekir.Unutulmaması gereken bir nokta da; zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip,ertesi güne kadar dinlendirilmesidir.

2 yorum:

tugbaa dedi ki...

GERÇEK SÜPER PÜF NOKTALAR ZEYTİN YAĞLILARI PİŞİRDİKTEN SONRA SOĞUYUNCAYA KADAR KAPAĞININ AÇILMAMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYODUM ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM BİZLERLE BU BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN.

Gelinciğin Lezzet Dünyası dedi ki...

Canım bir yardımım olduysa çok mutlu olurum.Sen sağol.