5 Ocak 2009 Pazartesi

HAMUR KIZARTMASI

MALZEMELER:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvıyağ
  • tuz

YAPILIŞI:Malzemeleri yoğurduktan sonra merdaveyle açıp kare şeklinde kestikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

tugbaa dedi ki...

bir kase derken su bardağı mı yoğut ortalama birde un ortalama ne kadar yani hamur kulak memesi kıvamındamı olucak yoksa daha mı katı ortalama birde un ölçüsünü koyarsanız benim gibi bu işte yenileriçin de iyi olur çok teşekkürler.

Gelinciğin Lezzet Dünyası dedi ki...

Tuğbacım evet 1 su bardağıda olabilir.Ben normal çorba kasesi ile ölçtüm.Ama su bardağıda olabilir farketmez.Unun ölçüsüne gelince kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un katacaksın.Senin için bir dahaki sefere yapışımda unuda ölçerim canım .Teşekkürler.