5 Ocak 2009 Pazartesi

KURU DOLMA

MALZEMELER:
5 adet kuru patlıcan
5 adet kuru kırmızı biber
1 büyük boy soğan
250gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı acı salça
biraz biber salçası
7-8 diş sarımsak
nane
karabiber
kırmızı toz biber
YAPILIŞI:Önce dolmalıklar haşlanır ,haşlandıktan sonra iyice suları süzülür.Bütün iç malzeme bir karıştırma kabında iyice karıştırdıktan sonra dolmalıkların içi doldurulur.Dolmalar fırın kabına dizildikten sonra kabın yarısına kadar su doldurulur.Üzerine folyo kapatıp fırında pişirilir.Suyunun bitmesine yakın folyo üzerinden çıkarılıp üzerleri kızartılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: