20 Ocak 2009 Salı

RENKLİ SALATA

Malzemeler:
  • 5 tane patates
  • yarım mor lahana
  • 2 tane havuç
  • yarım demet maydonoz
  • 4-5 tane taze soğan
  • pancar turşusu
  • sıvıyağ
  • tuz
  • yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • karabiber

Yapılışı:Lahanayı ince bir şekilde doğradıktan sonra tuzla ovup ,yıkayın.Suyunu elinizle sıkarak süzdükten sonra içine sirke ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyun.Diğer malzemeleri hazırlayana kadar lahanayı kenarda bekletin.Patatesleri haşlayıp püre haline getirin.Patateslerin içine tereyağ,tuz ve karabiber koyup karıştırın.Havuçları rendeleyip çok az sıvıyağda kavurun.(isterseniz çiğdende koyabilirsiniz).Soğanları ve maydonozları doğrayıp ,içine limon ve sıvıyağ koyun.Pancarları rendeleyin.(Bütün malzemeler ayrı kaplarda hazılanacak).Kek kalıbının içine streç film yerleştirdikten sonra en alta pancarların suyunu elinizle sıkıp koyun.Daha sonra patates püresinden koyun.Bunun üzerine soğan ve maydonoz karışımından koyun(suyunu süzdürün).Tekrar patates püresinden koyun.Sonra havçları koyun.Mor lahananın suyunu iyiyce sıkarak süzdürdükten sonra koyun.Tekrar patates,bu şekilde malzemeler bitene kadar kek kalıbına koyun.Bütün malzemeleri elinizle bastırarak yerleştirin.Bu işlemler bittikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartıp ,servis yapın.

Hiç yorum yok: